AKCE   K  UTUŽENÍ   ZDRAVÍ

Pro naše členy se zdravotním postižením a  seniory je pro upevnění zdraví velice důležitá relaxace, rehabilitace a pravidelné cvičení k upevnění  fyzického  i duševního zdraví.  Akce  tohoto  typu  jsou hlavní náplní celoročního  programu spolku, stejně tak jsou důležité i další akce, kde si naši členové upevňují své zdraví. Máme na mysli taktéž zájezdy za zdravím, kde si účastníci utužují především zdraví duševní.  K tomuto účelu pořádá Nové sdružení ZP v Letovicích celou řadu akcí pro zdraví. Jsou určitě návodem pro členy spolku, jak zlepšit zdraví a fyzickou kondici vlastním přičiněním. Nabízejí rovněž různé možnosti, jak zábavnou formou kolektivně upevňovat a pečovat o svoje zdraví a učit se návyky zdravého stylu života v pokročilém věku i se zdravotním postižením.
    Tradiční akcí pro zdraví se stalo ,,Relaxační odpoledne“ v lázních Boskovice. Zde vždy hodinu využíváme  rekreační a plavecký bazén, vířivou vanu, finskou saunu, infrasaunu, solnou kabinku, Velmi rádi navštěvujeme také Aquapark v Kuřimi, kde jsou možnosti podobné jako v Boskovicích, jen prostory jsou o poznání větší, modernější a je zde k využití také venkovní bazén, což nám  přináší možnost otužování. V  Nemocnici Blansko od října opět využíváme  balneoterapii rehabilitačního oddělení. Po celkové rekonstrukci je zde všechno krásné a moderní. Zde pod vedením odborných pracovnic intenzivně cvičíme v tělocvičně a v bazénu, relaxace  je jen ve vířivce. Novinkou je Kneipův smyslový chodníček, kde se chodí po  kamíncích střídavě v teplé a studené vodě. K akcím pro zdraví řadíme  ozdravné  pobyty. Letos to bylo v lázních Slatinice s procedurami. Na Vysočině  se každý den cvičí v tělocvičně a bazénu. Nechybí také masáže a klimatoterapie a různé zajímavé přednášky. Během roku je na pořadu  pravidelné  ,,Relaxační cvičení s Lenkou“ a nově s Emou, o které je rovněž velký zájem.

AKCE PRO ZDRAVÍ SE V ROCE 2018  KONAJÍ  ZA PODPORY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE,  MĚSTSKÉHO ÚŘADU LETOVICE A  NADACE MĚSTA LETOVIC.

ZA NSZdP LETOVICE ing KONŮKOVÁ A  Borek RAŠOVSKÝ