Jaro v Lázních Slatinice

Na loňské výroční členské schůzi jsme si odhlasovali zásadní změnu – na  jarní ozdravný  pobyt 2018 pojedeme do Lázní Slatinice.
   Od prvních chvil jsme si užívali všech vymožeností moderní lázeňské péče, každý dostal svůj individuální časový plán celého pobytu, Ubytovali jsme se  do dvou LD Balnea a Majorka   v moderních převážně dvoulůžkových pokojích se samostatnou koupelnou, televizí, ledničkou a terasou s výhledem na městečko. Díky výtahům a vnitřnímu vybavení byly všechny objekty lázní bezbarierové. Lázně Slatinice jsou nejstarší lázně v České republice, byly založeny už v roce 1526. Základem léčby je sirovodíková minerální voda z vlastního přírodního pramene, tato voda pomáhá při léčbě kloubů, páteře, kožních a nervových onemocněních. Voda se využívá k vanovým koupelím      a rehabilitačnímu cvičení v minerálním bazénu.
   K lázeňskému pobytu patří také kultura, každý večer se o nás starala  Mgr. Helena Kostelníková, měli jsme večer plný šansonů, seznamovací večírek s hudbou, posezení při kytaře věnované Waldemaru Matuškovi, přednášku o čokoládě s ukázkou výroby pralinek, závěrečný večírek s kvízem. Podle chuti se každý mohl zapojit  do zpěvu, zasmát se. Jedno odpoledne jsme prožili s historikem obce  panem Opletalem. Prošli  jsme  celou obec, okusili minerální vodu, navštívili jsme lázeňský dům Majorka a ochutnali jsme místní vynikající dorty v Pekárně. Byli jsme dokonce i na zájezdu v Čechách pod Kosířem v Muzeu kočárů  a v Náměšti na Hané v rodinném pivovaru Jadrníček.
   Náš první ozdravný pobyt v Lázních Slatinice se uskutečnil díky finanční podpoře Jihomoravského kraje. Poděkování za starostlivou péči a vynikající jídlo patří všem zaměstnancům Lázní Slatinice  a  paní Ing. Radce Pazderové za skvělou pomoc při organizování našeho pobytu. Za všechny účastníky pobytu si dovoluji zvlášť poděkovat manželům Rašovským za uskutečnění skvělého nápadu s pobytem tak velkého kolektivu našich členů poprvé v lázních. Za spokojeností, výbornými zážitky, dobrou pohodou a zlepšením našeho zdraví je opravdu mnoho jejich práce.

Za Nové  sdružení ZP Letovice   Ing. Jaroslava Konůpková