K UPEVNĚNÍ ZDRAVÍ POHYBEM A REHABILITACÍ

Relaxace, rehabilitace i pravidelné  cvičení, které Nové sdružení ZP Letovice pro své členy celoročně pořádá, tímto způsobem    nabízí  aktivním zájemcům o zdravý životní styl možnost k  upevnění svého fyzického i duševního zdraví vlastní  zásluhou. Těch, co se opravdu chtějí udržovat v dobré kondici  přes seniorský věk, nebo s různým zdravotním postižením, je stále dost.
   V roce 2017 se pořádalo několik relaxačních odpolední v boskovických lázních. Zde pokaždé víc  jak padesát účastníků využívá širokou nabídku  komplexu boskovických lázní k utužení a zlepšení zdraví.  Pro  relaxaci bývá největší zájem o      rekreační bazén, kde si především užívají neplavci. Dále  jsou zde chrliče vody, divoká voda i perličková lázeň.  Plavecký bazén s potěšením využívali zdatnější k rozhýbání těla při bezmezném plavání. V nabídce je rovněž oblíbená vířivka, parní komora a sauna. Je zcela evidentní, že využívání boskovických lázní přináší všem účastníkům dostačující relaxaci a splňuje svůj účel a naše představy.
   Dalším oblíbeným místem pro rehabilitaci s využitím vodoléčby a dalších atrakcí, jako je sauna a vířivka máme k dispozici při návštěvách aquaparku v Kuřimi. Režim k relaxaci a rehabilitaci je obdobný jako mají lázně v  Boskovicích, proto i do aquaparku jsme zavítali několikrát během tohoto roku. Pro nás potěšující je  přístup od  vedení obou zařízení i skvělé zázemí.
   K  důležitým  akcím pro zdraví  bezesporu řadíme týdenní  ozdravné pobyty, které proběhly v Orlických horách a na Vysočině. Zde se aktivně cvičí, plave a využívá se masáží.
   Své stabilní  místo v našem programu akcí pro  upevnění zdraví   má  dlouhodobě pravidelné ,,Cvičení s Lenkou“. Těší se značnému zájmu našich členů i spoluobčanů a probíhá každou středu vyjma  letních prázdnin celoročně.

Všechny  akce pro zdraví se konají  za podpory Jihomoravského kraje, Městského úřadu Letovice a v rámci pojektu zdravé město.

Za NSZdP  Letovice Borek