OZDRAVNÝ POBYT NA VYSOČINĚ 2019

Letošní druhý ozdravný pobyt členů Nového sdružení zdravotně postižených v Letovicích se uskutečnil na přelomu července a srpna v hotelu U Loubů na Třech studních.
   Cestou na Vysočinu jsme se zastavili na prohlídku zámecké zahrady v Lysicích. Pokračovali jsme tradičně  do Blatin na kávu a vyhlášené koláče. Potom už nás přivítali manželé Halvovi na Třech Studních, kam jsme přijeli už na čtrnáctý pobyt. Ubytování je v pěkných dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, Hotel má vlastní bazén v přízemí, kromě jídelny posezení v zimní zahradě.
   Program každého dne začínal cvičením  s Emou. Dopoledne jsme měli zajímavé přednášky, začal pan Bohuslav Kuda poutavým tématem – významné osobnosti Letovic, od zámeckých pánů přes zakladatele kláštera, kněze, misionáře po Huberta Lamplotu a stavitele Rozehnala. Krásné večerní posezení venku na zahradě jsme měli s panem Janem Královcem, poutavě nám vyprávěl o své letošní dovolené v Americe. Velmi zajímavé bylo dopoledne s paní Zdenou Stöhrovou, povídali jsme si o zdravém životním stylu. Další den nás potěšil zážitky a vzpomínkami ze svého hereckého života, Jan Grygar.V nabídce programu pro utužení zdraví byly tradičně masáže, plávání v bazénu a vycházky po okolí. Postupně jsme obešli všechna naše oblíbená místa – Medlov, Vitulčinu studánku, osadu Yukon,  rybník Sykovec  i Brožovu skalku. Ve středu odpoledne jsme si zahráli minigolf u hotelu Horník a poslední odpoledne patřilo sportovním hrám.
   Týden tak rychle utekl a museli jsme se loučit s krásně prožitým pobytem pro zdraví. Společně jsme si slíbili, že se vrátíme i příští rok.Na Vysočině je vždy nádherná zelená příroda, v pohodě a klidu jsme si odpočinuli, načerpali nové síly, dobře jsme se společně pobavili. Po cestě domů jsme se zastavili v Edenu v Bystřici nad Pernštejnem, celý areál je velmi krásný. moderně upravený, je zde všechno od kovárny přes pivovar, staré chaloupky.
   Poděkování za finanční dotaci patří Městu Letovice a Jihomoravského kraji. Díky podpoře obou institucí si mohou všichni naši členové  tento pobyt dovolit.

Za Nové sdružení  ZP Letovice Ing. Jaroslava Konůpková

Za NSZdP Borek